Slottet

FRANZ KAFKA [1883-1924] var en tyskspråkig tjeckisk prosaist, som sedan länge anses vara en av 1900-talets viktigaste och mest inflytelserika författare. De tre romanerna, Processen, Slottet och Amerika läses av ständigt nya generationer. 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Slottet
Översättning: 
Hans Levander
Originaltitel: 
Das Schloß
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Hollie Chastain
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-04-06
Antal sidor: 
256
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-766-6 (inb)
978-91-7645-927-0 (e-bok)

Franz Kafka • Slottet

Slottsberget syns inte i dimman och mörkret när han kommer fram. K. står en lång stund på den träbro som leder från landsvägen in till byn, i vilken han ämnar söka logi för natten, och blickar upp »mot den skenbara tomheten«. När han tillfrågas anmäler sig K. som den lantmätare slottets greve beställt. Och därmed har kampen börjat. 

Slottet [Das Schloß, postumt utgiven 1926] är en av Franz Kafkas mest berömda romaner och en av världslitteraturens mest suggestiva gestaltningar av den moderna människans maktspel. Från början står det klart att huvudpersonen K. befinner sig i en subtil kamp mot en överhet, slottet och dess herrar, myndigheten i trakten, som ytterst ogärna släpper någon inpå sig. 

En av 1900-talets stora klassiker, här i svensk översättning av Hans Levander. 

»Skulle man nämna en författare med en relation till vår tid liknande den som Dante, Shakespeare och Goethe hade till sin, är Kafka den första man skulle komma att tänka på.« | W. H. Auden