Pär Rådström (1925-1963) ingick i den levnadsglada författargeneration som under 1950- och 1960-talet definierade den nya tiden genom sitt fria sätt att skriva. Tillsammans med kollegor som Stig Claesson och Lars Forssell bidrog han till att öppna den svenska litteraturen för världen med sina kosmopolitiska romaner och för nya medier genom sin medverkan i radio- och TV-produktioner. Han var också en mycket omtyckt krönikör och kåsör, bland annat i Expressen. 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ballong till månen
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2010-11-29
Antal sidor: 
174
Format: 
230 x 155 x 11 mm
ISBN: 
978-91-8602 -115-3 (db)

Pär Rådström • Ballong till månen

Cyril Berrac är en före detta diplomat som förirrat sig till New York och som på grund av språkförbistring tror sig vara älskad. I själva verket har den vackra amerikanska blondinen Nancy tagit sig an honom av strikt ekonomiska skäl. Ballong till månen lånar friskt från pulpiga deckare och thrillergenren för att måla ett vindlande porträtt av en man som håller på att förlora greppet om sitt liv.

»[T]empot uppskruvat, språket rappt. Dialogerna dominerar helt. Scenerna, som byts raskt, är närmast filmiska. Hans kritik mot det amerikanska samhället är vass, på gränsen till skoningslös.« | Christer Enander, Helsingborgs Dagblad

»Berättelsen är en underhållande satir om ett USA där allting är business.« | Johan Werkmäster, Göteborgs-Posten