Free

CHRIS ANDERSON [född 1961] är en amerikansk journalist, författare och entreprenör. Han har tidigare skrivit New York Times-bestellern The Long Tail och Free: Radikalt pris – ny modell. I över ett decennium var han chefredaktör för tidskriften Wired. I januari 2013 tog han över som VD för drönartillverkaren 3D Robotics – ett företag han själv varit med och grundat. Anderson är också en av personerna bakom sajten DIYdrones.com. 2007 valde Time Magazine in honom på sin årliga lista över världens 100 mest inflytelserika tänkare. Chris Anderson bor i Berkeley, Kalifornien.

Chris Andersons Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Free
Översättning: 
Stefan Lindgren
Originaltitel: 
Free: The Future of a Radical Price
Författarporträtt: 
Doug Adesko
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Ekonomi & Ledarskap
Utgivningsdag: 
2009-12-15
Antal sidor: 
296
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-8602-152-8 [mb]

Chris Anderson • Free

Gratis är välkänt och ökänt, lika kraftfullt som missförstått. Som fenomen är gratis inget nytt, men det håller på att förändras. Hur uppstod denna ekonomi och hur kommer den att utvecklas?

I Free. Radikalt pris – ny ekonomisk modell visar Chris Anderson hur tjugoförsta århundradets gratis skiljer sig från det tjugonde århundradets gratis. Från att ha varit en marknadsföringsmetod är gratis i dag en ny ekonomisk modell nära kopplad till den digitala utvecklingen.

En sak är säker: Vare sig man är motståndare till eller anhängare av den nya gratisekonomin är den en realitet vilken man måste förhålla sig till.

 

»De som förstår det nya gratis kommer att leda morgondagens marknader och undergräva dagens – vilket de förvisso redan är i full färd med. Den här boken handlar om dem och vad de lär oss. Den handlar om den radikala prissättningens historia och framtid.«

Chris Anderson