Kvinnan i sjön

RAYMOND CHANDLER [1888–1959] är den amerikanska deckartraditionens verklige gigant, beundrad av litterära ikoner som Ian Fleming, Evelyn Waugh, J. G. Ballard och Haruki Murakami. Flera av hans romaner har filmatiserats och blivit odödliga klassiker på egen hand. Kvinnan i sjön och Ett långt farväl är den tredje och fjärde boken i Modernistas nyutgivning av Raymond Chandlers klassiska böcker om Philip Marlowe.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Kvinnan i sjön
Översättning: 
Mårten Edlund
Originaltitel: 
The Lady in the Lake
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Framsida: Hedy Lamarr Baksida: Raymond Chandler [Kolorering: Marina Amaral]
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2020-04-16
Antal sidor: 
208
ISBN: 
978-91-7499-382-0 [inb]
978-91-7499-383-7 [e-bok]

Raymond Chandler • Kvinnan i sjön

Derace Kingsleys hustru flydde till Mexico för att ta ut snabb skilsmässa och gifta sig med en Casanova-wannabe vid namn Chris Lavery. Eller i alla fall var det vad hon skrev på den lapp som hon lämnade efter sig till sin make. 

Problemet är att när Philip Marlowe frågar Lavery om det här, så förnekar han allt och skickar iväg privatdetektiven med ett skarpt tillrättavisande. 

Men nästa gång Marlowe träffar Lavery förnekar han ingenting – eftersom han då har två kulor i sitt hjärta. Nu är Marlowe en mördare på spåren. En mördare som leder honom ut ur det smogfyllda Los Angeles och till en olycksbådande bergssjö. 

I svensk översättning av Mårten Edlund.

»En av tidernas bästa kriminalförfattare.« | Sunday Times

»Raymond Chandler uppfann ett nytt sätt att tala om Amerika och Amerika har aldrig varit sig likt sedan dess.« | Paul Auster