Hemlängtan till en annan värld

OTTESSA MOSHFEGH är en amerikansk författare från New England. Hennes första roman, Eileen, hyllades unisont i pressen, vann en PEN Hemingway Award i kategorin »Bästa debutroman« och nominerades till både Man Booker Prize och National Book Critics Circle Award. Hennes Ett år av vila och avkoppling [My Year of Rest and Relaxation, 2018], valdes till en av årets bästa böcker av New York Times.

Titel: 
Hemlängtan till en annan värld
Översättning: 
Helena Fagertun
Originaltitel: 
Homesick for Another World
Författarporträtt: 
Kimiya Ayubi
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Novellsamling, Översatt
Utgivningsdag: 
2024-06-17
Antal sidor: 
240
ISBN: 
978-91-8094-074-0 [inb]
978-91-8094-075-7 [e-bok]

Ottessa Moshfegh • Hemlängtan till en annan värld

Med berättelser som är samtidigt oroande, groteska, medkännande och underhållande visar Ottessa Moshfegh med stor skärpa upp det mänskliga självbedrägeriets spektrum. Hennes karaktärer är alla mer eller mindre ostadiga på fötterna. De längtar på sina olika sätt efter samhörighet och bättring, men med sin osäkerhet och sina primitiva impulser sätter de nästan alltid krokben för sig själva.

Hemlängtan till en annan värld [Homesick for Another World] är Ottessa Moshfeghs första novellsamling. Den kom ut två år efter hennes mycket uppmärksammade debutroman Eileen, och ges nu för första gången ut på svenska, i översättning av Helena Fagertun.

»Visar upp Ottessa Moshfeghs mästerskap med hjälp av en uppsjö bisarra karaktärer.« Time

»Är som att ta på ett elektriskt staket.« New York Times

»Kommer att bränna dig som en blåslampa.« John Waters