Guillem Balague Messi: Biografin

GUILLEM BALAGUE är expert på spansk fotboll för brittiska Sky Sports och skriver regelbundet om fotboll i The Times. Han är den bästsäljande författaren till de stora biografierna om Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Pep Guardiola.

Guillem Balagues sajt
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Messi: Biografin
Översättning: 
Oscar Rossi & Jens Ahlberg
Originaltitel: 
Messi
Författarporträtt: 
John Quintero
Omslagsdesign: 
Lars Sundh & Lene Jonsson
Omslagsbild: 
Hamish Brown
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Biografier & Memoarer, Sport & Fritid
Utgivningsdag: 
2014-05-16
Antal sidor: 
504
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-414-8 [inb]
978-91-7499-443-8 [e-bok]
978-91-7645-085-7 [poc]

Guillem Balague • Messi: Biografin

När Leo Messi har bollen öppnas en glipa där vi får se en skymt av fotbollens innersta väsen. När han sveper fram tar han oss med på en resa till gatorna i byn, till rasterna på skolgården, till de små fotbollsplanerna på landet. En resa tillbaka till spelets rötter, till den barnsliga friheten att spela bara för spelandets skull.

 

Detta är berättelsen om Lionel Andrés Messi, pojken som alltid var minst på plan i barndomens Rosario och som blev den störste någonsin på Camp Nou.

Han föddes i Argentina 1987 och var bara några år gammal när han började spela fotboll. Det tog inte lång tid innan FC Barcelona noterade hans potential, och som 16-åring fick han debutera i Barças A-lag.

Vid 27 års ålder är han i dag den störste skyttekungen i klubbens historia och Ballon d’Or-vinnare fyra år i rad. Det går inte längre att tvivla: Messi måste vara världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

»En dag kan jag berätta för mina barnbarn att jag har tränat Leo Messi.« | Pep Guardiola

»Jag har sett spelaren som kommer att ärva min plats inom den argentinska fotbollen och hans namn är Messi.« | Diego Maradona

»Jag har aldrig sett en spelare med så mycket kvalitet i den åldern, och med en sådan personlighet, bärande en så viktig tröja.« | Fabio Capello

»Jag såg en av hans matcher: Han sprang med bollen i hundraprocentigt full fart, jag vet inte hur många beröringar han gjorde, kanske fem eller sex, men bollen var som klistrad vid hans fötter. Det är praktiskt taget omöjligt!« | Raúl

»Ingen annan har varit så fantastisk redan i 19-årsåldern, varken Pelé eller Maradona.« | Karl-Heinz Rummenigge