Terapeuten

ALEX MICHAELIDES föddes och växte upp på Cypern. Han har en master i engelsk litteratur från Cambridge och en master i manusskrivande från American Film Institute i Los Angeles. Hans första spänningsroman, Den tysta patienten, låg i över ett år på New York Times bestsellerlista och har sålt i över en miljon exemplar världen över. Terapeuten [The Maidens] är hans andra bok.

Twitter

Titel: 
Terapeuten
Översättning: 
Sabina Söderlund
Originaltitel: 
The Maidens
Författarporträtt: 
Andrew Hayes-Watkins
Omslagsdesign: 
Will Staehle
Omslagsbild: 
Shutterstock.com (ded pixto / mbond7 7 / Lysogor Roman)
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2021-11-03
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8023-232-6 [inb]
978-91-8023-233-3 [e-bok]

Alex Michaelides • Terapeuten

Edward Fosca är en mördare. Det är Mariana säker på. Men Fosca är oåtkomlig: en attraktiv, karismatisk professor i grekisk dramatik på Cambridge, omtyckt av både personal och studenter – och särskilt av medlemmarna i det hemliga sällskap av kvinnliga studenter som kallar sig Jungfrurna.

Mariana Andros är en framstående men problemtyngd gruppterapeut som blir fixerad av Jungfrurna när en medlem – en vän till Marianas systerdotter Zoe – hittas mördad i Cambridge. Mariana misstänker att något ondskefullt lurar bakom de idylliska spirorna och tornen. Och hon blir övertygad om att Edward Fosca – trots alibi – är skyldig.

Men varför skulle Fosca ha mördat en av sina studenter? Och varför återkommer han ständigt till jungfrun Persefones riter och hennes resa till Dödsriket? När ännu en kropp hittas eskalerar Marianas besatthet av fallet. Hon är fast besluten att hitta mördaren, även om det kan kosta henne allt.

»Alex Michaelides överträffar alla förväntningar. Terapeuten är en bladvändare av högsta rang!« | David Baldacci

»En fullkomligt lysande thriller.« | Stephen Fry