EMMA GLASS är en brittisk författare som fått ett spektakulärt genombrott med sin debutroman Peach. Hon är född i Swansea, studerade engelsk litteratur och kreativt skrivande på Kents universitet och bestämde sig sedan för att bli sjuksköterska. Emma Glass bor numera i södra London, där hon arbetar som forskande specialistsjuksköterska på Evelina London Childrens Hospital.

Emma Glass Twitter

Titel: 
Peach
Översättning: 
Birgitta W. Augustsson
Originaltitel: 
Peach
Författarporträtt: 
Sarah Lee
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2018-11-10
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-450-4 [inb]
978-91-7781-451-1 [e-bok]

Emma Glass • Peach

Peach vacklar hemåt. Smärtan i kroppen är ingenting i jämförelse med minnet. Hemma märker inte föräldrarna någonting, mest upptagna som de är av lillebrodern och av varandra. Medan middagen tillagas som vanligt på nedervåningen, bokstavligen syr Peach ihop sig själv uppe på sitt rum.

Emma Glass debutroman Peach har mottagits som en litterär sensation i Storbritannien. Med ett språk, en rytm, som jämförts med Gertrude Stein, James Joyce och Dylan Thomas, söker Glass artikulera det osägbara inifrån en ung kvinna som just utsatts för en våldtäkt. Och i en medvetandeström hamrande mot läsaren inväntar huvudpersonen sin chans att hämnas.

I svensk översättning av Birgitta W. Augustsson.

»Emma Glass är en gränslöst talangfull ung författare. Hennes oräddhet förnyar min tro på litteraturens kraft.« | George Saunders, författare till Lincoln i bardo, vinnare av 2017 års Man Booker Prize

Emma Glass når långt i sin strävan att skildra en erfarenhet nästan omöjlig att uttrycka i ord.« | The Observer

»Peach behandlar ett bara alltför relevant ämne, vars både fysiska och psykiska konsekvenser skildras genom experiment med språket jämförbart med James Joyce.« | The Independent