Gunnar Nirstedt (1965) är skönlitterär förläggare på Albert Bonniers Förlag. Han har publicerat artiklar och essäer i tidskrifter som Pequod, Ord&Bild och BLM. 2003—2004 var han sekreterare i Svenska Pen. Han är också en hängiven flugfiskare. Platon Persson och blomman i mörkret är hans första bok.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Platon Persson och blomman i mörkret
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2006-04-01
Antal sidor: 
273
Format: 
155 x 220 x 25 mm
ISBN: 
978-91-85453-00-9 (inb)

Gunnar Nirstedt • Platon Persson och blomman i mörkret

Välkommen in i Platon Perssons värld!

Platon Persson är en virrpanna som både skapar och löser problem, mest korsord och sånt. Ytterst motvilligt packar han ryggsäcken och ger sig ut på äventyr. Sitt kontor har Platon Persson en halv trappa ner i en skyskrapa, och där ligger han helst i sin hängmatta och äter isglass och gör ingenting. Men ibland kommer någon och ber om hjälp med allvarliga problem. Som när Rosa Ljusberg, en ung professor i botanik, ringer på dörren. Hon har blivit bestulen på en sällsynt blomma, så sällsynt att polisen inte tror på henne när hon säger att den har blivit stulen.

Platon Persson och blomman i mörkret inleder en serie äventyrsböcker där det mesta ställs på ända och mycket lite rättas till. Det är fartfyllt, galet, roligt, med en mängd figurer att ta till sitt hjärta.