Italo Calvino (1923-1985) föddes på Kuba, och växte upp i Italien. 1973, samma år som Il castello dei destini incrociati kom ut, fick han det prestigefyllda Premio Feltrinelli-priset.

Läs ett smakprov...
Titel: 
De sammanflätade ödenas slott
Översättning: 
Ervin Rosenberg
Originaltitel: 
Il castello dei destini incrociati
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2006-11-01
Antal sidor: 
144
Format: 
200 x 127 x 10 mm
ISBN: 
978-91-85453-52-8 (häf)

Italo Calvino • De sammanflätade ödenas slott

En man anländer till ett lantligt och avsides liggande slott. Runt middagsbordet sitter en samling resenärer; de är alla stumma, traumatiserade av fasansfulla händelser som de bara kan berätta om genom en tarotkortlek. Korten - Sjuan i svärd, Kungar och Drottningar i Bägare och i Mynt, Lyckohjulet, Den Hängde, Tornet, Döden - bildar berättelser som alluderar på myter som de om Oidipus, Hamlet och Faust, och De sammanflätade ödenas slott blir till en enastående allegori över litteraturen och läsandet. Romanen är en av den postmoderna litteraturens mest centrala texter.

»Sällan har 1: den relativa omöjligheten i att förstå en annan människa, 2: din ömtåliga självförståelse, med det opålitliga minnet och de nervösa sinnena som sina enda instrument, och 3: din i grunden godtyckliga tillhörighet med det samhälle du lever i - i litteraturhistorien behandlats på ett originellare och vackrare sätt.« | Henrik Petersen, Helsingborgs Dagblad

»Boken är lika förtrollande som Calvinos andra mästerverk.« | Stefan Jonsson, Dagens Nyheter