Lockdown

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. 

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Lockdown
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Lockdown
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-10-15
Antal sidor: 
416
ISBN: 
978-91-7893-596-3 [inb]
978-91-7893-597-0 [e-bok]

Peter May • Lockdown

London – epicentrum för en global pandemi – är under total lockdown. Våld och civil olydnad frodas. Undantagstillstånd råder. Ingen går säker från det dödliga viruset som redan skördat tusentals offer, och sjukvården är överbelamrad.

På en byggplats för ett temporärt sjukhus hittar några arbetare en väska innehållande skelettdelar av ett mördat barn. En hänsynslös mördare rör sig genom staden. Hans enda mission är nu att till varje pris förhindra att skelettdelarna identifieras.

Kriminalinspektör Jack McNeil, som räknar ner timmarna under sin sista dag på London-polisen, skickas dit för att utreda fallet. Hans karriär är i spillror, hans äktenskap är över och medlemmar i hans egen familj är smittade av viruset. Mörka krafter spårar varenda steg han tar, och mördaren är redo att döda igen för att undanhålla sanningen.

Vad ska stoppa honom först – viruset eller mördaren? 

»Peter May är en av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT