Coffin Road

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

Peter Mays hemsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Coffin Road
Översättning: 
Charlotte Hjukström
Originaltitel: 
Coffin Road
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Omslagsdesign: 
Lars Sundh & Markus Hedström
Omslagsbild: 
Jan Miko/Shutterstock.com
Bandtyp: 
Storpocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2018-04-14
Antal sidor: 
320
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-225-8 [storpocket]
978-91-7701-716-5 [e-bok]
978-91-7701-715-8 [inb]

Peter May • Coffin Road

En man spolas upp, halvt ihjälfrusen, på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom dit. Hans enda ledtråd är en karta över en rutt vid namn Coffin Road. Han vet inte vart den kommer att leda honom, bara att han måste följa den.

Kriminalinspektör George Cann korsar Atlanten till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. Fylld av onda aningar kliver han i land på den plats där tre fyrvaktare mystiskt försvann ett sekel tidigare. Men nu finns det en ny gåta: en man hittad ihjälslagen på samma klippa.

I sitt flickrum i Edinburgh sitter tonåriga Karen Fleming och grubblar över vad som hände hennes döde far, en framstående vetenskapsman. Två år efter att man hittade hans självmordsbrev kan hon fortfarande inte tro att han frivilligt skulle ha övergett henne. Coffin Road följer dessa tre riskfyllda resor mot en enda, chockerande sanning – och insikten om att okunskap kan leda till vår död…

 

Coffin Road är Peter Mays nya fristående spänningsroman.

»En rafflande modern thriller med klassiska ingredienser.« | Lotta Olsson, DN

»Coffin Road är Peter May i högform. En skarp och komplex thriller.« | The Guardian

»Som författare har Peter May en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« Betyg 4+ av 5 | Johannas Deckarhörna