Dolt i vatten

CATHERINE STEADMAN är en brittisk författare och skådespelerska, bosatt i norra London. Hon är känd för sin medverkan i TV-serier som Downton Abbey och Morden i Midsomer, samt filmer som Mansfield Park. Dolt i vatten är hennes debutroman. Filmrättigheterna har köpts av Reese Witherspoons produktionsbolag, som ligger bakom succéfilmerna Gone Girl och Wild.

Catherine Steadmans Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Dolt i vatten
Översättning: 
Klara Lindell
Originaltitel: 
Something in the Water
Författarporträtt: 
Ori Jones
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt
Recensionsdag: 
2019-05-25
Antal sidor: 
352
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-475-7 [inb]
978-91-7781-476-4 [e-bok]

Catherine Steadman • Dolt i vatten

De kunde rimligtvis inte önska att ens något vore annorlunda. Erin är dokumentärfilmare på väg att få sitt karriärsgenombrott. Mark är investeringsrådgivare på en bank, med stora planer. De är passionerat förälskade i varandra, nygifta, på drömsmekmånad i solen på ön Bora Bora i Franska Polynesien.

Så förändras allt – när de under en scubadykning hittar någonting i vattnet. Varför skulle de yppa hemligheten för någon? Vem skulle kunna ta skada om de höll tyst? Beslutet de tar startar en kedja av händelser, med en katastrofal utgång.

Catherine Steadmans hypnotiska debut Dolt i vatten [Something in the Water] har tagit Storbritannien med storm. En laddad thriller – om hoppet vi desperat klänger oss fast vid, idealen vi frestas överge, och alla storartade lögner vi intalar oss själva.

 

 

»Bländande debut. Superbt berättad, smart, gripande.« | B. A. Paris, författare till Bakom stängda dörrar

 

 

»Olidligt spännande, med en knock-out till anslag. Dolt i vatten hade mig i sitt grepp från första mening till sista.« | Riley Sager, författare till De sista flickorna