En julsaga

CHARLES DICKENS [1812–1870], född i Portsmouth, England, var sin tids mest populära engelskspråkiga romanförfattare. Dickens skapade en fiktiv värld som reflekterade de sociala och teknologiska förändringarna under den viktorianska eran. Han var ytterst produktiv och skrev såväl romaner, både i längre och kortare format, som noveller, dramatik och essäer. Till hans mest berömda verk hör även David Copperfield, Oliver Twist, Lysande utsikter, En julsaga och Pickwickklubben.

Läs ett smakprov...
Titel: 
En julsaga
Originaltitel: 
A Christmas Carol. In Prose. Being a Ghost Story of Christmas.
Författarporträtt: 
Jeremiah Gurney
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
Lisbeth Zwerger
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn
Recensionsdag: 
2017-12-01
Antal sidor: 
64
ISBN: 
978-91-7781-004-9 [inb]
978-91-7781-005-6 [e-bok]

Charles Dickens • En julsaga

En julsaga är Charles Dickens överlägset mest berömda bok och antagligen världens mest lästa historia om julen. Här berättas om Ebenezer Scrooge, en snål och elak kapitalist som genomgår en total omvändelse och blir en god människa efter att ha hemsökts av spöken på julaftonsnatten.

Boken har filmatiserats och dramatiserats flera gånger, oftast som en enkel berättelse om moral. Men det är det märkliga sätt på vilket människorna runt huvudpersonen ter sig lika overkliga som spöken, fram till dess att Scrooge träffas av sin hårda insikt, som gör romanen så unik.

En odödlig klassiker, med Lisbeth Zwergers magnifika illustrationer i fyrfärg.