RACHEL HENG är född i Singapore. Hon har bland annat tilldelats Pushcart Prize Special Mention, en Prairie Schooner’s Jane Geske Award och utsetts till en av 2018 års mest spännande debutanter av The Independent. Suicide Club ges ut samtidigt i USA och England och har redan sålts till sju andra länder.

Rachel Hengs hemsida
Rachel Hengs Twitter

Titel: 
Suicide Club: En historia om att leva
Översättning: 
Boel Unnerstad
Originaltitel: 
Suicide Club
Författarporträtt: 
Carl Jeanbart
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Tonår & Unga vuxna
Recensionsdag: 
2018-10-20
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-455-9 [inb]
978-91-7781-456-6 [e-bok]

Rachel Heng • Suicide Club

I en nära framtid har forskningen tagit ett avgörande framsteg: odödlighet är nu en realitet – men bara för dem som förtjänar den. De kallas lifers: De som tränar, övar yoga, dricker hälsosamma juicer och går och lägger sig i tid.

Den 100 år gamla Lea är genetiskt perfekt: en postertjej för de odödliga. En dag får hon syn på sin far på gatan. Då har det gått 88 år sedan senaste gången de träffades. När hon följer efter honom, stirrar hon plötsligt döden i vitögat. Det gör Lea osäker – om hon kunde vara så oförsiktig, är hon verkligen, på riktigt, värd sin odödlighet?

Medlemmarna i Suicide Club har inte alltid varit aktivister. De började som ett gäng desillusionerade lifers som ägnade sig åt förbjudna aktiviteter – som livemusik, onyttig mat och ansvarslösa orgier. Men nu har de stämplats som terrorister av staten. Och Lea bestämmer sig för att kontakta dem.

Suicide Club är en av de senaste årens mest imponerande debuter. En samtidigt skrämmande och lockande roman som håller läsaren i ett järngrepp.