Frida Kahlo: En biografi

HAYDEN HERRERA är en amerikansk konsthistoriker och författare. Hon har skrivit biografier om Henri Matisse och Mary Frank och hennes texter har publicerats i bland annat New York Times och Art in America. 1996 mottog hon det prestigefyllda Guggenheim Fellowship-priset.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Frida Kahlo: En biografi
Översättning: 
Margareta Eklöf
Originaltitel: 
Frida: A Biography of Frida Kahlo
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
»Frida on White Bench, New York«, © Nickolas Muray, 1939
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Biografier & Memoarer
Utgivningsdag: 
2020-08-12
Antal sidor: 
544
ISBN: 
978-91-7893-542-0 [db]
978-91-7893-595-6 [e-bok]

Hayden Herrera • Frida Kahlo: En biografi

I denna magnifika bok går konstvetaren Hayden Herrera på djupet i den fascinerande och sprakande historien om Frida Kahlo, en av världens mest ikoniska konstnärer och människor: Hennes barndom i Mexico City under den mexikanska revolutionen. Hennes fascination för mexikansk folklore och kultur. Samröret med kommunisterna. Det stormiga äktenskapet med konstnären Diego Rivera. Hennes många kärleksaffärer, och den tragiska olycka som skadade henne för livet och gjorde så att hon aldrig kunde få barn. 

Frida Kahlo är rikt illustrerad med foton och målningar – en påkostad, fängslande biografi, oumbärlig för alla som är intresserade av Frida Kahlo. 

 

»En förtrollande berättelse om radikal konst, romantisk politik, bisarra kärlekar och fysiskt lidande.« | Time Magazine

 

»Hayden Herrera lyckas på ett imponerande sätt skära sig igenom myterna och ge oss en bild av denna sagolika kvinna.« | The Independent

»Den första omfattande biografin över den mest fysiska av konstnärer.« | The Observer

 

»Genom sin konst gjorde sig Kahlo till både konstnär och ikon. Med denna efterlängtade biografi har hon också, till sist, gjorts fullt mänsklig.« | San Francisco Chronicle

»En oförglömlig, intensivt levande biografi.« | Ms. Magazine