De brinnande männen

WILL SHINDLER är en brittisk författare och radiojournalist. Han har arbetat på BBC i över tjugofem år och har ett förflutet som manusförfattare för TV. De brinnande männen är hans debut och första boken i serien om Alex Finn och Mattie Paulsen, en hyllad brittisk deckarserie som jämförts med Peter James and Peter Robinson.

Titel: 
De brinnande männen (En Alex Finn-deckare #1)
Översättning: 
Sabina Söderlund
Originaltitel: 
The Burning Men
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2022-04-20
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-7893-501-7 [inb]
978-91-7893-502-4 [e-bok]

Will Shindler • De brinnande männen

När ett hus i södra London börjar brinna en kväll under pågående byggarbete rusar ett tätt sammansvetsat team av brandmän in för att rädda en man som setts i ett fönster. De kommer ut utan kropp. De säger upp sig från brandkåren. De bestämmer sig för att aldrig prata med varandra igen.

Fem år senare sätts en av männen i brand på sitt eget bröllop. Kort därefter hittas ytterligare en av dem död. Någon verkar veta vad de fem brandmännen gjorde den där kvällen, och nu är bara tre av dem kvar i livet.

Kriminalkommissarie Alex Finn och hans nya kollega Mattie Paulsen utgör ett osannolikt partnerskap. Men måste nu samarbeta i en kamp mot klockan för att hitta mördaren – innan elden fortsätter sprida sig.

»En helt uppslukande deckare.« Sunday Times

»En explosiv thriller.« Daily Express