Peter Pan

J.M. BARRIE [1860-1937] var en skotsk författare, mest känd för sina böcker om Peter Pan. Vid sin bortgång överlät han rättigheterna till Peter Pan-böckerna till barnsjukhuset Great Ormond Street Hospital for Children i London, något som fortfarande bidrar till en stor del av sjukhusets finansiering.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Peter Pan
Översättning: 
Gottfried Grafström
Originaltitel: 
Peter Pan
Omslagsbild: 
Scott Gustafson
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn
Recensionsdag: 
2018-12-01
Antal sidor: 
192
ISBN: 
978-91-7645-385-8 [inb]
978-91-7645-386-5 [e-bok]

J.M. Barrie • Peter Pan

Alla barn blir vuxna. Utom ett – Peter Pan. Han är en busig och äventyrlig pojke som kan flyga och håller till i det magiska Landet Ingenstans där han umgås med sjöjungrur, pirater och älvor.

En kväll flyger Peter Pan in genom fönstret till de tre syskonen Wendy, Michael och John Darlings sovrum i London för att leta efter sin borttappade skugga. Det blir startskottet för ett fantastiskt äventyr där Peter Pan och hans nya vänner umgås med den pyttelilla älvan Tingeling, kompisgänget De borttappade pojkarna och, inte minst, den elake superskurken Kapten Krok.

Megaklassikern Peter Pan är en tidlös saga om fantasi och eskapism, imspirerad av författaren J.M. Barries eget liv som adoptivpappa åt fem pojkar. Här i en ny, påkostad presentutgåva med den hyllade illustratören Scott Gustafsons digitalt restaurerade originalteckningar.