Monstret

ANE RIEL är en dansk författare som fick stor uppmärksamhet för sin andra roman, Kåda, vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa kriminalroman 2017 och Glasnyckeln 2016 för »Årets bästa skandinaviska kriminalroman«. Monstret är hennes nya roman, nominerad till årets danska Martha-pris. En i alla bemärkelser stor berättelse – om skuld och oskuld, men också om en ovanlig vänskap.

Ane Riels hemsida

Titel: 
Besten
Översättning: 
Helena Hansson
Originaltitel: 
Baest
Författarporträtt: 
Alex Nyborg Madsen
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-05-25
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-7893-335-8 [inb]
978-91-7893-443-0 [e-bok]

Ane Riel • Monstret

Ingen vet varifrån lille Leon har fått sin styrka. Men hans mamma vet i alla fall att han är svår att hantera. Särskilt när han vill kela. Och Leon gillar verkligen att kela.

Samtidigt som Danica kämpar med sin son, kämpar Mirko med sina förbjudna känslor. Han är fortfarande bara en pojke när han blir hett, våldsamt förälskad i Danica. Det är en omöjlig kärlek. Danica är inte bara en vuxen kvinna och Leons mamma, hon är också gift med en jätte till man. Men hans hjärta och hans passioner driver Mirko ut ur hans hem och in i Danicas hemliga helvete.

Resultatet är ödesdigert för dem som han bryr sig om. Och efter en dramatisk natt blir Mirko knuten till Leon och hans mystiska krafter för resten av sitt liv.

 

»Skrämmande vacker roman, omöjlig att placera i ett fack.« | Berlingske, Danmark

 

OM KÅDA

»Gastkramande, uppslukande.« Lotta Olsson, Dagens Nyheter 

»På varje enskild sida en enastående roman.« Malin Persson Giolito väljer Kåda till en av årets julklappar