Damaskus

IBEN ALBINUS är en dansk författare och föreläsare i manusutveckling på Syddansk Universitet. Hon har tidigare arbetat som journalist och kritiker. Thrillern Damaskus är hennes hyllade debutroman och första boken i serien om Sigrid Melin.

Titel: 
Damaskus
Översättning: 
Kalle Hedström Gustafsson
Originaltitel: 
Damaskus
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Thriller
Utgivningsdag: 
2022-03-08
Antal sidor: 
504
ISBN: 
978-91-8023-445-0 [inb]
978-91-8023-446-7 [e-bok]

Iben Albinus • Damaskus

Sigrid Melin utstationeras i Damaskus av en stor skandinavisk teleoperatör i hopp om att hjälpa demokratin på vägen i Syrien. Hon lämnar man och barn efter sig hemma i Danmark. Året är 2011 och den arabiska våren pågår för fullt. När regimen tar till brutala medel för att slå ner upproret tackar Sigrid ja till ett farligt uppdrag för den danska underrättelsetjänsten.

I Syrien träffar Sigrid samtidigt ungdomsväninnan Reem, som hon efter en dramatisk händelse separerades från under studieåren i Köpenhamn. Nu återförenas de i Damaskas. Men det visar sig snart att Reem står på motsatt sida i konflikten. Hon leder en säkerhetsfirma och har nära kopplingar till regeringen.

Medan Sigrid försöker göra det rätta leder hon både sig själv och de hon älskar in i en livsfarlig konspiration – och hon tvingas fråga sig vem som i slutänden är vän och vem som är fiende. 

»Iben Albinus debut är inget mindre än lysande. En sällsynt spänningsläsupplevelse, som kan mäta sig med de bästa politiska spänningsromanerna internationellt.« Betyg: 6 av 6 Jyllands-Posten