Vredens gudinnor

KATIE LOWE är en engelsk författare bosatt i Worcester. Hennes texter har bland annat publicerats i The GuardianThe Independent och av BBCVredens gudinnor är Katie Lowes debutroman. 

Titel: 
Vredens gudinnor
Översättning: 
Ylva Stålmarck
Originaltitel: 
The Furies
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-7893-033-3 [inb]
978-91-7893-034-0 [e-bok]

Katie Lowe • Vredens gudinnor

För att komma bort efter en ödesdiger bilolycka som tagit livet av både hennes pappa och syster börjar Violet på Elm Hollow Academy, ett prestigefullt privatgymnasium för flickor.

Skolan ligger i ett område med otäcka historiska kopplingar till 1700-talets häxprocesser. Violet blir snart den fjärde medlemmen i en avancerad studiecirkel ledd av den karismatiske konstläraren Annabel. Även om Annabel påstår att hennes lektioner inte har något med gamla riter och ritualer att göra varnar hon eleverna för ämnet, och beskriver det som mer än bara mytologi. Och Violet och hennes vänner börjar tro att de själva besitter magiska krafter.

Men när en av gruppens tidigare medlemmar – som har en kuslig likhet med Violet – hittas död på campus efter att ha varit spårlöst försvunnen sedan nio månader tillbaka, börjar Violet undra om hon kan lita på sina vänner, sina lärare eller ens sig själv. 

 

 

»Vredens gudinnor kan beskrivas som Curtis Sittenfelds I en klass för sig möter Den onda cirkeln. Häxor, mord och tonårstjejer. Det här är min drömbok.« | Louise O Neill, författare till Hon bad om det 

»En förtrollande debut om vänskapens mörka hjärta, om besatthet och hämnd.« | Lucy Clarke, författare till Swimming at Night