Marie Lu Livet före Legend

MARIE LU [f. 1984] är en amerikansk författare som fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-trilogin, som såldes till 26 länder och följdes av den lika upskattade serien Den unga eliten. Sammanlagt har hennes böcker nu sålt i över 2,5 miljoner exemplar. En långfilm baserad på Legend produceras nu av teamet bakom Twilight-filmerna. Warcross är den första boken i hennes nya serie, som gick in direkt på andraplatsen på New York Times bestsellerlista och valdes till Höstens bösta YA-roman av Amazon Editor’s.

Marie Lus webbsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Livet före Legend
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Life Before Legend: Stories of the Criminal & the Prodigy
Författarporträtt: 
Paul Gregory
Omslagsdesign: 
Marikka Tamura
Bandtyp: 
E-bok
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Tonår & Unga vuxna
Recensionsdag: 
2014-12-15
Antal sidor: 
64
ISBN: 
978-91-7645-269-1 [e-bok]

Marie Lu • Livet före Legend

Som tolvåringar kämpade June och Day för sin överlevnad i Republikens högborg. June påbörjade sin skolgång på Drakeuniversitetet som den yngsta kadetten någonsin, medan Day tvingades leta efter mat på gatorna i Lakesektorn.

Livet före Legend innehåller två helt nyskrivna noveller av Marie Lu, som ger oss en inblick i Junes och Days liv innan de träffades – och sätter hela Legend-trilogin i ett nytt perspektiv.

Marie Lus Legend-trilogi är såld till 26 länder och har blivit en New York Times bestseller. Filmrättigheterna är sålda till CBS och kommer att produceras av teamet bakom Twilight.

»Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Legend.« | Sarah Rees Brennan författare till Outtalat

»Legend-trilogin inte bara överlever hypen, den förtjänar den.« | The New York Times

»Legend är omöjlig att lägga ifrån sig och ännu svårare att glömma.« | Kami Garcia författare till Beautiful Creatures-trilogin

»Välskrivet och ypperligt genomfört. Uppföljare tack!« | Entertainment Weekly