Warcross

MARIE LU [f. 1984] är en amerikansk författare som fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-trilogin, som såldes till 26 länder och följdes av den lika upskattade serien Den unga eliten. Sammanlagt har hennes böcker nu sålt i över 2,5 miljoner exemplar. En långfilm baserad på Legend produceras nu av teamet bakom Twilight-filmerna. Warcross är den första boken i hennes nya serie, som gick in direkt på andraplatsen på New York Times bestsellerlista och valdes till Höstens bösta YA-roman av Amazon Editor’s.

Marie Lus webbsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Warcross
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Warcross #1
Författarporträtt: 
Primo Gallanosa
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Tonår & Unga vuxna
Recensionsdag: 
2018-05-12
Antal sidor: 
384
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-780-6 [inb]
978-91-7701-781-3 [e-bok]

Marie Lu • Warcross

Warcross är inte bara ett dataspel – det är ett sätt att leva. Åtminstone för de miljontals människor runtom världen som loggar in på spelet varenda dag.

I ett desperat försök att få ihop lite pengar bestämmer sig den tonåriga hackertjejen Emika Chen sig för att försöka ta hacka sig in i spelet mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet – ett drag som leder till att spelets skapare, den tillbakadragne miljonären Hideo Tanaka, vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka.

Emika tackar ja till erbjudandet och befinner sig snart i en drömtillvaro i Tokyo – ända tills hon gör en farlig upptäckt som hotar att slå sönder hela Warcross-imperiet.

 

»Lika självlysande som hjältinnans regnbågsfärgade hår. Ett fullspäckat äventyr.« Washington Post

 

»Hunger Games möter Minecraft.« Seventeen

 

»En lysande cyberpunk-historia, full av romantik och kickar« Kirkus Reviews