Warcross

MARIE LU [f. 1984] är en amerikansk författare som fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-trilogin, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Sammanlagt har hennes böcker nu sålt i över 2,5 miljoner exemplar och en långfilm baserad på Legend produceras av teamet bakom Twilight-filmerna. Warcross – den första boken av två om Warcross-imperiet – gick rakt in på andraplatsen på New York Times bestsellerlista.

Hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Warcross
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Warcross
Författarporträtt: 
Primo Gallanosa
Omslagsbild: 
Wes L. Cockx/Cream
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Tonår & Unga vuxna
Recensionsdag: 
2018-05-12
Antal sidor: 
336
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-780-6 [inb]
978-91-7701-781-3 [e-bok]

Marie Lu • Warcross

Warcross är inte bara ett dataspel, det är ett sätt att leva. Åtminstone för de miljontals människor runtom i världen som loggar in på spelet varenda dag.

I ett desperat försök att få ihop lite pengar bestämmer sig den tonåriga hackertjejen Emika Chen för att försöka hacka sig in mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet – en manöver som leder till att spelets skapare, den tillbakadragne miljonären Hideo Tanaka, vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka.

Emika tackar ja till erbjudandet och befinner sig snart i en drömtillvaro i Tokyo – ända tills hon gör en farlig upptäckt som hotar att slå sönder hela Warcross-imperiet...

Vald till Höstens bästa Young Adult-roman av Amazon Editors!

»Lika självlysande som hjältinnans regnbågsfärgade hår. Ett fullspäckat äventyr.« | Washington Post

»En lysande cyberpunk-historia, full av romantik och kickar« | Kirkus Reviews

»Hunger Games möter Minecraft.« | Seventeen