Nattens skogar

DJUNA BARNES [1892–1982] var en amerikansk författare, poet, dramatiker, journalist och konstnär. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar- och konstnärskolonin i Paris på 1920- och 1930-talen. I dag räknas hon till den engelskspråkiga modernismens stora namn, vid sidan av James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Nattens skogar
För/efterord: 
T. S. Eliot
Översättning: 
Thomas Warburton
Originaltitel: 
Nightwood
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Alfred Cheney Johnston
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-08-11
Antal sidor: 
160
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-177-0 [inb]
978-91-7781-178-7 [e-bok]

Djuna Barnes • Nattens skogar

Djuna Barnes Nattens skogar, ett av den litterära modernismens mest ikoniska verk, dokumenterar amerikaner, irländare, österrikare, judar – alla i någon form av exil – i det dekadenta tjugotalets Paris, Berlin och Wien.

Ingen glömmer romanens huvudpersoner efter att ha mött dem: Robin Vote, Nora Flood, Jenny Petherbridge, Matthew O’Connor. Men framför allt är det Djuna Barnes rika, stämningsmättade språk, med dess djuplodande insikter i besatthetens natur, som gör Nattens skogar [Nightwood, 1936] till ett enastående prosaverk.

En av den engelskspråkiga 1900-talslitteraturens stora klassiker, här i Thomas Warburtons formidabla svenska översättning.

»En oförglömlig berättelse om två kvinnors kärlek och lidande. Att läsa den är som att dricka ett vin där en pärla löses upp i glaset. Du har tagit in mer än du vet, verket bara fortsätter arbeta i dig.« | Jeanette Winterson

»En av 1900-talets stora böcker.« | William S. Burroughs

»Så bra att endast den som övat sina sinnen med poesi förmår uppskatta den så mycket som den förtjänar.« | T. S. Eliot