Summer of Hate

CHRIS KRAUS är född i Nya Zeeland och bor i Los Angeles. Hon är författare, konstnär, filmskapare, redaktör, kritiker och professor i kreativt skrivande, med en bakgrund i New Yorks vitala konst- och performancescen under sjuttiotalet. Hon är i dag redaktör på förlaget Semiotext(e) – tillsammans med Hedi El Kholti och Sylvère Lotringer – där hon bland annat svarat för redaktörsarbetet med Kate Zambrenos hyllade kritiska memoar, Hjältinnor. Kraus startade också förlagets feministiska underetikett Native Agents, som publicerat verk av författare som Kathy Acker och Eileen Myles.

Semiotext(e)s sajt

Läs ett smakprov...
Titel: 
Summer of Hate
Översättning: 
Jenny Högström
Originaltitel: 
Summer of Hate
Författarporträtt: 
Johan Sandberg
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2019-05-25
Antal sidor: 
256
ISBN: 
978-91-7781-603-4 (inb)
978-91-7781-709-3 (e-bok)

Chris Kraus • Summer of Hate

2005 vaknar Catt Dunlop upp ur en gastkramande och berusande BDSM-lek som fört henne nära döden, och kör hela vägen till Albuquerque. Hon ska investera sina pengar i fastigheter och hitta något som liknar ett »riktigt liv«. Allt hon gjort som konstkritiker och gästprofessor är egentligen ett chiffer för något annat. 

Summer of Hate utspelar sig i en amerikansk underklassvärld av pånyttfödd kristendom, självhjälp och crack. En blandning av road novel och existentiell noir-roman, som skildrar en politisk verklighet genom filtret av en belägrad romans. Ett hyllat verk från en av USA:s i dag mest spännande författare, i svensk översättning av författaren och kritikern Jenny Högström.

 »Summer of Hate är originell, intelligent, ärlig, full av svart humor, och griper tag i läsaren som en obeveklig thriller.« | LA Review of Books