Asätarna i Kungsträdgården

MAGNUS JONSSON är uppvuxen och bosatt på Södermalm i Stockholm. Han arbetar som gymnasielärare och åker gärna skateboard på fritiden. 2016 kom hans succédebut, Mannen som lekte med dockor. Asätarna i Kungsträdgården är den andra boken i Hatet-trilogin.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Asätarna i Kungsträdgården
Författarporträtt: 
Jasmin Storch
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Skönlitteratur
Recensionsdag: 
2017-11-18
Antal sidor: 
384
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-995-4 [inb]
978-91-7499-603-6 [e-bok]

Magnus Jonsson • Asätarna i Kungsträdgården

En eftermiddag i november utsätts SEB i Kungsträdgården för ett våldsamt angrepp. Krypskyttar beskjuter bankentrén och dödar flera anställda. Kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson tillkallas. De misstänker att Sverige drabbats av ännu en terroristattack, bara månader efter dådet på Drottninggatan. Men trots en massiv insats slinker förövarna igenom polisens nät och verkar ha lämnat landet.

Under utredningen framkommer det att samtliga offer arbetade på samma avdelning på banken. Men varför blev de dödade och av vem? Polisen anlitar den unga KTH-doktoranden, krypteringsexperten och tidigare AFA-medlemmen Linn Ståhl för att analysera offrens datorer. Det visar sig att det är många som haft något att dölja. Linn inser att de högerextremister som tidigare angripit henne kan vara inblandade igen, och genomför en egen parallellutredning för att bekräfta sina misstankar.

Ju mer hon gräver, desto tydligare blir det att hennes gamla fiender är tillbaka. Och att de är ute efter henne...

Asätarna i Kungsträdgården är den andra boken i Hatet-trilogin och uppföljaren till Magnus Jonssons succédebut – Mannen som lekte med dockor.

Sagt om Mannen som lekte med dockor – första boken i Hatet-trilogin:

 

»Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard, och polisen Rickard Stenlander är stillsamt vardaglig. Miljön, framför allt runt Hornstull på Stockholms Södermalm, är vaket och nära skildrad.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»En rafflande, filmisk historia som vartefter den fortgår gör mig andfådd.« | Anna Liv Lidström, Dagensbok.com