Svart sommar

M. W. CRAVEN är en brittisk kriminalförfattare. Som sextonåring rymde han hemifrån och gick med i armén, ägnade sedan tio år åt att göra långresor runt om i världen och tog därefter en examen i socialt arbete med inriktning på kriminologi och drogmissbruk. Sexton år senare bestämde han sig för att börja skriva på heltid. Brännaren, M. W. Cravens första kriminalroman, tilldelades 2019 års CWA Gold Dagger AwardSvart sommar är hans andra kriminalroman och den andra boken i serien om kriminalkommissarie Washington Poe.


 

Hemsida

Titel: 
Svart sommar
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Black Summer
Författarporträtt: 
Julie Winspear
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2021-05-12
Antal sidor: 
362
ISBN: 
978-91-7893-810-0 [inb]
978-91-7893-811-7 [e-bok]

M. W. Craven • Svart sommar

Jared Keaton avtjänar en livstids fängelsedom för mordet på sin egen dotter, Elizabeth. Keaton är före detta stjärnkock, charmig och karismatisk – och en psykopat. Elizabeths kropp återfanns aldrig och Jack Keaton dömdes främst på kriminalkommissarie Washington Poes vittnesmål.

När en ung kvinna stapplar in på en ensligt belägen polisstation med oemotsägliga bevis på att hon är Elizabeth Keaton, hamnar Poe därför i fel ände av en brottsutredning – något som kan komma att kosta honom mycket mer än hans karriär. Med hjälp av den enda person han litar på, den lysande men socialt inkompetenta Tilly Bradshaw, måste han besvara den verkligt ofrånkomliga frågan: Hur kan en människa vara samtidigt levande och död?

Så försvinner Elizabeth igen, lika plötsligt som hon dök upp. Och samtliga spår i utredningen leder tillbaka till Washington Poe…

»Oemotståndligt. Jag kommer ju att kasta mig över nästa bok, och åka till Lake District så fort jag kan.« | Lotta Olsson, DN

 

 

»Årets bästa kriminalintrig.«  |  Morning Star