Regissören

M. W. CRAVEN är en brittisk kriminalförfattare. Brännaren, hans första kriminalroman, blev en stor försäljningssuccé och vann 2019 års CWA Gold Dagger Award. Regissören är tredje boken om kriminalkommissarie Washington Poe.

Hemsida

Titel: 
Regissören
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
The Curator (Washington Poe 3)
Författarporträtt: 
Julie Winspear
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Alison Archinuk / Trevillion Images
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-10-26
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8023-234-0 [inb]
978-91-8023-235-7 [e-bok]

M. W. Craven • Regissören

Det är jul och en seriemördare lämnar kroppsdelar till beskå ­ dan över hela grevskapet Cumbria i nordvästra England. Ett obegripligt meddelande lämnas kvar på varje scen: #SSU6.

Washington Poe och Till Bradshaw kallas in för att utreda och konfronteras med ett fall som inte tycks gå ihop. Varför hade vissa av offren bedövats, medan andra tvingats dö i fruktansvärda våndor? Varför förnekar deras enda misstänkte sådant som bevisligen är sant, samtidigt som han bekänner saker de inte känt till? Och varför tog samtliga offer ledigt från sina jobb samma två veckor för tre år sedan?

När en vanärad FBI agent hör av sig tar fallet en ännu mörkare vändning. Hon tror nämligen inte att Poe och Tilly alls har med en seriemördare att göra. Hon tror att de står inför något ännu farligare: en man som kallar sig Regissören.

»Mörk, vass och fängslande.« | Peter James

»M. W. Craven är lysande på att skapa spänning.« | Lotta Olsson väljer Brännaren till en av årets bästa deckare i DN

»Superb!« | Daily Mail 

»Uppslukande!« | The Times