Frukta det du begär

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi om polisinspektör Tom Reynolds. Den första, Förlåt oss våra synder, nominerades bland annat till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakadmin (2019) och utnämndes till Årets bästa deckare av Lotta Olsson i DN. Frukta det du begär [Beneath the Surface] är den andra boken i trilogin. Bekännelsen [The Confession, 2018] är hennes första fristående thriller.

Jo Spains Twitter

Titel: 
Frukta det du begär (Tom Reynolds #2)
Översättning: 
Kjell Waltman
Originaltitel: 
Beneath the Surface
Författarporträtt: 
Isobel Spain
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Masy34 / Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-08-12
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8023-078-0 [poc]
978-91-7893-432-4 [e-bok]

Jo Spain • Frukta det du begär

En sen kväll möts två mäktiga män på en hemlig plats i Dublin för att diskutera en plan som grott under lång tid. Den ena är i desperat behov av att få veta att inga hinder nu kvarstår – den andra försäkrar honom om att allt är i sin ordning. Några timmar senare mördas en högt uppsatt person inom regeringen vid namn Ryan Finnegan i Irlands säkraste byggnad, Leinster House, där parlamentet är beläget.

Polisinspektör Tom Reynolds och hans team kallas in för att utreda mordet. Först tycks alla bevis peka mot ett mord med politiska motiv – tills en överraskande upptäckt leder utredningen i en helt annan riktning. Plötsligt har mordet antagit en mycket mer personlig karaktär. Men vem är det som har mest att tjäna på Ryans död?

»Jo Spain lyckas foga in ett nattsvart kapitel i Irlands historia i en medryckande kriminalhistoria.« Lotta Olsson väljer Förlåt oss våra synder till Årets bästa deckare i DN.

» En djävulskt smart thriller.« | Sunday Times 

 

»Otroligt förförisk kriminalroman.« | Suspense Magazine