Allting växer

LYRA KOLI (f.d. Ekström Lindbäck) är född 1990, debuterade 2012 och skriver litteraturkritik för Svenska Dagbladet. Ett så starkt ljus [2014], hennes andra roman efter den uppmärksammade Tillhör Lyra Ekström Lindbäck, nominerades till Augustpriset i kategorin »Årets skönlitterära bok«. Även I tiden [2016] hyllades av kritikerna. Allting växer är hennes fjärde roman.

Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Allting växer
Författarporträtt: 
Matti Koli
Omslagsdesign: 
Leo Andrea Nordwall
Omslagsbild: 
Giovanni Lorenzo Bernini, »Apollo & Daphne«. Foto: Matti Koli
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Skönlitteratur
Recensionsdag: 
2018-08-31
Antal sidor: 
312
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-330-9 [inb]
978-91-7781-331-6 [e-bok]

Lyra Koli • Allting växer

Efter klimatkatastrofer och världskrig har Förenta Nationerna förtätats till en klimatkontrollerad zon. Här lever människor det goda livet bland blomstrande takträdgårdar, VR-miljöer och kroppsintegrerade teknologier.

Jossi, nygift och nyutexaminerad konstnär, borde egentligen vara lycklig. Men trots att medicinimplantaten reglerar hennes hormonnivåer drabbas hon av en oförklarlig dödsångest, som inte ens det kryoniska löftet om evigt liv biter på.

På jakt efter förklaringar söker sig Jossi till politiken. Men de etablerade partierna visar sig vara fulla av floskler. Snart dras hon i stället in i en radikal organisation, som tror att lösningen på allt är att omvandla människans relation till naturen…