De försvarslösa

KATI HIEKKAPELTO är en finsk deckarförfattare som fått ett internationellt genombrott med sina böcker om kriminalpolisen Anna Fekete. För Kolibri nominerades hon till en Petrona Award, och hon har även nominerats till det Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln. Kolibri är den första boken i serien om Anna Fekete.

Kati Hiekkapeltos hemsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
De försvarslösa
Översättning: 
Marjut Hökfelt
Originaltitel: 
Suojattomat
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Recensionsdag: 
2018-05-05
Antal sidor: 
304
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-196-1 [inb]
978-91-7781-197-8 [e-bok]

Kati Hiekkapelto • De försvarslösa

Andra boken om Anna Fekete:

 

När en äldre man hittas död på vägen – synbarligen påkörd av en ungersk au pair – är polisen Anna Fekete övertygad om att incidenten rymmer mer än vad en första anblick ger sken av.

När hon börjar nysta upp vad som blir ett alltmer komplext fall leds hon längs ett dödligt spår, där olaglig invandring, droger och – till sist – mord hotar inte bara hennes trosföreställningar, utan också hennes liv.

Annas partner Esko är indragen i en separat, men lika farlig utredning av ett invandrargängs förehavanden, där utvisningsorder och räder orsakar en växande spänning och resulterar i desperata handlingar – både från gängmedlemmar och från polisen.

Sen hittas en blodig kniv i snön, och de två utredningarna löper samman på sätt som ingen kunde ha föreställt sig. När trycket stiger blir det uppenbart att det inte nödvändigtvis är tillräckligt för Anna och Esko att de har lagen på sin sida.

»Kati Hiekkapelto resonerar ovanligt klokt om ursprung och tillhörighet, och om livet i exil i ett land där man aldrig känner sig helt hemma.« Lotta Olsson, DN

 

»Jag håller verkligen tummarna för att Modernista fortsätter att ge ut serien om Anna Fekete.« Gunilla Wedding, Sydsvenskan