Resebyrån Främmande Världar

L. D. LAPINSKI är en engelsk författare. Hon bor utanför Sherwoodskogen tillsammans med sin familj, massor av böcker och katten Hector. Lapinski debuterade 2020 med barnboken Resebyrån Främmande Världar [The Strangeworlds Travel Agency] som blivit en stor internationell succé.

 

Titel: 
Resebyrån Främmande Världar
Översättning: 
Jan Risheden
Originaltitel: 
The Strangeworlds Travel Agency
Författarporträtt: 
Anton Lapinski
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-03-08
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-7893-794-3 [inb]
978-91-7893-795-0 [e-bok]

L. D. Lapinski • Resebyrån Främmande Världar

När tolvåriga Flick Hudson av misstag hamnar på Resebyrån Främmande Världar upptäcker hon en fantastisk hemlighet: Det finns hundratals andra världar bara några steg från vår egen. Allt man behöver göra för att besöka dem är att hoppa in i rätt resväska. Och inte nog med det. Flick blir erbjuden att gå med i Främmande Världars Magiska Resesällskap så att hon själv kan följa med och utforska dem!

Men det Flick inte känner till är att alltings mittpunkt, en stad vid namn Five Lights, är i stor fara. Byggnader och hela gator försvinner spårlöst. När Flick förstår vad som håller på att hända måste hon ge sig ut på en kapplöpning med tiden och resa genom outforskade verkligheter. Allt för att hitta ett sätt att rädda Five Lights innan staden kollapsar – och tar hela vår värld med sig...

 

»Självsäker, rolig och påhittig. En framtida klassiker.« | The Guardian

 

 

»Ett fenomenalt, fantastiskt äventyr.« | The Sunday Express