Meze hos Halv Grek Plus Turk

Restaurang HALV GREK PLUS TURK är en klassiker på Stockholms krogscen. Uluc Telmen, Elias Eliasson & Umur Telmen har tillsammans med köksmästaren Claes Claesson skapat en stilbildande restaurang med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med en personlig Stockholmsattityd.

Halv Grek Plus Turk

Titel: 
Meze hos Halv Grek Plus Turk
För/efterord: 
Claes Britton
Författarporträtt: 
Stefan Anderson
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Mat & Dryck
Recensionsdag: 
2005-11-01
Antal sidor: 
224
Format: 
190 x 260 mm
ISBN: 
978-91-88748-88-1 [inb]

Halv Grek Plus Turk • Meze hos Halv Grek Plus Turk

Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen. Uluc Telmen, Elias Eliasson & Umur Telmen har tillsammans med köksmästaren Claes Claesson skapat en stilbildande restaurang med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med en personlig Stockholmsattityd. Meze, kalla och varma smårätter, är basen i menyn. De kan ätas som tilltugg eller omfatta en hel måltid. 

Nu blir maten tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept, inspirerande bilder och personliga texter. Fantastiskt god mat, som gjord för att bjuda vännerna på.

Med ett utförligt förord av Claes Britton, rikt illustrerad med fotografier av Stefan Anderson och i design av Lars Sundh.

 

»Här i Sverige lever vi i en stressig vardag där vi i bästa fall lagar mat en dag i veckan och resten är utfodring. Då är det jag som måste stå för illusionen och kärleken. Jag måste laga maten för en molnig vinterdag, för människor som inte har förmånen att kunna äta med samma gudabenådade enkelhet. Därför är mina recept inte original, utan egna varianter. Jag måste krydda upp och piffa till rätterna och få dem att rocka inte bara i munnen utan även i själen.« | Claes Claesson, köksmästare, Halv Grek Plus Turk

»Vackrare kokbok får man leta efter. Faller man inte för den röda omslagssammeten och guldreliefen blir man sjukt knäsvag av försättsbladet i guldpapper. Stefan Anderssons foton lyckas dessutom utstråla en så bisarr blandning som coolhet och värme. Glöm bakmaskinen. Årets julklapp kommer i röd sammet.« | Mia Gahne, Dagbladet

»Boken Meze hos Halv Grek Plus Turk är bland de snyggaste kokböcker jag sett.« | Resumé

»Här är den nu, Meze hos Halv Grek Plus Turk, med glammigt omslag i guld och sammet, som kan få bli hur kladdigt som helst för detta är en kokbok att använda ofta!« | Elle Interiör

»Boken är härligt formgiven och omslaget i sammet och guld ger lyxvibrationer.« | David Frenkiel, Elle à la Carte