Kvinnan i sjön

RAYMOND CHANDLER [1888–1959] är den amerikanska deckartraditionens verklige gigant, beundrad av litterära ikoner som Ian Fleming, Evelyn Waugh, J. G. Ballard och Haruki Murakami. Flera av hans romaner har filmatiserats och blivit odödliga klassiker på egen hand. Kvinnan i sjön och Ett långt farväl är den tredje och fjärde boken i Modernistas nyutgivning av Raymond Chandlers klassiska böcker om Philip Marlowe.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Kvinnan i sjön
Originaltitel: 
The Lady in the Lake
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2020-03-12
Antal sidor: 
208
ISBN: 
978-91-7499-382-0 [inb]
978-91-7499-383-7 [e-bok]

Raymond Chandler • Kvinnan i sjön

I Kvinnan i sjön [1943] har Derace Kingsleys hustru flytt till Mexiko för att ta ut snabb skilsmässa och gifta sig med en Casanova-wannabe vid namn Chris Lavery. Eller i alla fall är det vad hon skrivit på den lapp som hon lämnat efter sig till sin make. Problemet är att när Philip Marlowe frågar Lavery om det här, så förnekar han allt och skickar i väg privatdetektiven med ett skarpt tillrättavisande. 

Men nästa gång Marlowe träffar Lavery förnekar han ingenting – eftersom han då har två kulor i sitt hjärta. Nu är Marlowe en mördare på spåren. En mördare som leder honom ut ur det smogfyllda Los Angeles till en dunkel bergssjö.

»En av tidernas bästa kriminalförfattare.« | Sunday Times