Välkommen till Addamsville

FRANCESCA ZAPPIA är en amerikansk författare och serietecknare som bor i Indiana, USA. Eliza och hennes monster är hennes andra bok – en stark och gripande ungdomsroman, rikt och originellt illustrerad med seriestrippar och skärmdumpar. Välkommen till Addamsville är hennes senaste, läskiga bok – även den här gången illustrerad av Francesca Zappia själv.

Hemsida
TwitterInstagram

Titel: 
Välkommen till Addamsville
Översättning: 
Lottie Eriksson
Originaltitel: 
Now Entering Addamsville
Författarporträtt: 
Donna Rice
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2020-03-05
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-7893-247-4 [inb]
978-91-7893-248-1 [e-bok]

Francesca Zappia • Välkommen till Addamsville

När någon tänder eld på skolvaktmästarens bostad pekar alla i Addamsville – inklusive polisen – ett anklagande finger mot Zora. Med en försvunnen spökjägarmamma vars uppgifter Zora fått ta över, en pappa som sitter i fängelse efter att ha försökt lura halva staden på pengar, och en storasyster som är före detta ungdomsgängsledare, ligger det nära till hands att beskylla Zora för allt som går fel.

Zora måste nu ta sig an uppgiften att själv avslöja den skyldige, trots att det inte verkar finnas en enda ledtråd. Till sin hjälp har hon sin kusin Artemis, som är irriterande men har värdefulla specialkunskaper om stadens lokalhistoria. Med ett besvärligt TV-team på besök i staden, vars program om spöken nu jagar upp stadens befolkning, ser situationen minst sagt dyster ut.

Men Zora har inget val. Hon måste gå till botten med både branden och med Addamsvilles spökhistorier – innan hon själv riskerar att förvandlas till en… »Francesca Zappia skapar en fängslande fantasivärld och väver samman småstadsestetik, gotisk sensibilitet och komplexa karaktärer i en lysande Buffy the Vampire Slayer-aktig historia.« | Publishers Weekly