Mörkret

RAGNAR JONÁSSON är en prisbelönt isländsk kriminalromanförfattare, omtalad som tongivande i den nya vågen »Nordic Noir«. Hans böcker är sedan tidigare översatt till engelska och franska. Med Mörkret – den första romanen i serien om Hulda Hermannsdóttir – introduceras hans författarskap för första gången på svenska.

Hemsida
Twitter

Titel: 
Mörkret
Översättning: 
Arvid Nordh
Originaltitel: 
Dimma
Författarporträtt: 
© Sigurjon Sigurjonsson
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Recensionsdag: 
2018-10-06
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-457-3 [inb]
978-91-7781-458-0 [e-bok]

Ragnar Jónasson • Mörkret

En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd. I stället fann hon sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.

Hulda Hermannsdóttir, kommissarie vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Dessförinnan ges hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon finner är något avsevärt mycket värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kolleger försöker bromsa utredningen, finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen riskerar hon sitt eget liv.

Mörkret är den första boken i en planerad romantrilogi om poliskommissarie Hulda Hermannsdottír, av Islands just nu hetaste kriminalromanförfattare, Ragnar Jonásson. I svensk översättning av Arvid Nordh.

• Crime Novel of the Month i The Sunday Times •

 


 

»Superb ny roman. Hulda Hermannsdóttir är en av de stora tragiska hjältinnorna i samtida kriminallitteratur.« | The Sunday Times

 

 

»Mästerligt berättad. Med ett i sanning chockerande slut.« | The Guardian