Norrskensnatten

ANNA KURU, infödd Kiruna-bo, är en svensk författare som bland annat nominerats till Årets Radionovell 2018. Norrskensnatten är en andlöst spännande thriller och den andra boken i Kiruna-trilogin efter Den första frosten.

Titel: 
Norrskensnatten
Författarporträtt: 
Sanna Lidström
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-03-05
Antal sidor: 
244
ISBN: 
978-91-7893-521-5 [inb]
978-91-7893-488-1 [e-bok]

Anna Kuru • Norrskensnatten

När vintern börjar släppa sitt grepp om gruvstaden Kiruna vaknar allt till liv. Bilmekanikern Allis har ett nytt jobb på bilprovningen och ett förnyat hopp om framtiden. Men samtidigt hemsöks hon av såriga minnen från det förflutna. Bilder som vägrar släppa henne ur sitt grepp och uppfyller hennes mardrömmar.

När påsken kommer ger sig Allis ut i fjällvärlden med sin farfars gamla pimpelark för att rensa huvudet och komma bort från stadens snöslask. Dagarna tillbringar hon på isen, hon fiskar och åker på skidturer. På kvällarna är det månljus och sprakande norrsken.

Men så hörs en kväll ett dån mellan de snöklädda fjällbranterna. Det betyder att ett oväder är på väg, det har farfar lärt henne. Men det är inte bara snöstormen som är på väg mot Allis under årets sista norrskensnatt – och det är inte bara i mardrömmarna som det förflutna håller på att hinna ikapp henne...