Harris Tweed

PETER MAY [f.1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Harris tweed är hans explosiva nya thriller, som än en gång utspelar sig i det skotska höglandet.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Harris Tweed
Översättning: 
Jessica Hallén
Originaltitel: 
I’ll Keep You Safe
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2018-09-07
Antal sidor: 
336
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-350-7 [inb]
978-91-7781-351-4 [e-bok]

Peter May • Harris Tweed

Niamh och Ruairidh Macfarlane har varit ett par i tio år och äger modemärket Ranish Tweed tillsammans. De är oskiljaktiga, men relationen går på sparlåga.

På en affärsresa till Paris ser Niamh sin livspartner – han som en gång räddade hennes liv – sprängas i bitar, tillsammans med den som hon misstänker är hans älskarinna.

Niamh återvänder till ögruppen Yttre Hebriderna och den avlägsna klipptopp som var deras gemensamma hem. Hon ser tillbaka på sitt liv med Ruairidh, i ett desperat sökande efter hans mördare.Den franska polisen, som till en början misstänkt terrorism, har däremot skickat kriminalspanaren Sylvie Braque efter sin huvudmisstänkta: Niamh själv.

De båda kvinnorna dras under utredningen allt närmare varandra – och mot en dödlig, hänsynslös, fiende.

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.«  | Marilyn Stasio, The New York Times 

»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT om Lewis-trilogin