Meze ~ Det stora blå

CAMILLA THULIN är modeskapare, stylist och författare. Hon har även gett ut böckerna Stil: Inspirerande råd & praktiska tips om personlig klädstil [2005], Karlar med stil: En inspirationsbok för män som vill snygga till sig [2007], Stil med Thulin [2012] samt Gör om mig: Finn din stil med Camilla Thulin [2014].

ULUC TELMEN, även känd som »Bullen«, driver restaurang Halv Grek Plus Turk i Stockholm och delar Camillas passion för att segla runt i turkiska farvatten med en gulet. Modernista har tidigare gett ut kokboken Meze hos Halv Grek Plus Turk [2005].

Camilla Thulin

Halv Grek Plus Turk

Läs ett smakprov...
Titel: 
Meze ~ Det stora blå
Författarporträtt: 
Eric Josjö
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Mat & Dryck
Utgivningsdag: 
2015-06-07
Antal sidor: 
160
Format: 
190 x 260 mm
ISBN: 
978-91-7645-304-9 [inb]
978-91-7645-305-6 [e-bok]

Camilla Thulin • Meze ~ Det stora blå

Meze ~ Det stora blå presenterar läckra mezerecept från östra Medelhavet. Krögaren Uluc Telmen från restaurang Halv Grek Plus Turk gör en matresa längs Turkiets kust i en gulet – en traditionell turkisk motorseglare i trä – tillsammans med sin vän, stylisten & kläddesignern Camilla Thulin.

Resultatet finns samlat i den här boken, som kombinerar de bästa mezerecepten med Camillas berättelser från resan.

Meze ~ Det stora blå är även rikt illustrerad med inspirerande fotografier av Eric Josjö och med ett taktilt omslag i mörkblå sammet med silvertryck.

Sagt om Meze hos Halv Grek Plus Turk:

»Vackrare kokbok får man leta efter. Faller man inte för den röda omslagssammeten och guldreliefen blir man sjukt knäsvag av försättsbladet i guldpapper. Stefan Anderssons foton lyckas dessutom utstråla en så bisarr blandning som coolhet och värme. Glöm bakmaskinen. Årets julklapp kommer i röd sammet.« | Mia Gahne, Dagbladet

»Boken Meze hos Halv Grek Plus Turk är bland de snyggaste kokböcker jag sett.« | Resumé

»Här är den nu, Meze hos Halv Grek Plus Turk, med glammigt omslag i guld och sammet, som kan få bli hur kladdigt som helst för detta är en kokbok att använda ofta!« | Elle Interiör

»Boken är härligt formgiven och omslaget i sammet och guld ger lyxvibrationer.« | David Frenkiel, Elle à la Carte